Preud'homme en Pfaff over Mignolet: ''Wat hij dit jaar presteerde, was enorm”

Preud'homme en Pfaff over Mignolet: ''Wat hij dit jaar presteerde, was enorm”

24-01-2023 08:20
30

Simon Mignolet is groot kanshebber op het winnen van de Gouden Schoen dit jaar. De keeper van Club Brugge speelde uitstekend dit jaar. Michel Preud'homme en Jean-Marie Pfaff vertellen waarom de sluitpost dit jaar de Gouden Schoen verdient. 

''Mignolet steekt met kop en schouders boven de rest uit'', vertelde Pfaff over Mignolet aan Het Nieuwsblad. ''Als Simon mijn opvolger wordt, zou dat enorm verdiend zijn. Wat hij dit jaar presteerde, was enorm'', zei Preud'homme vervolgens over de doelman van Club Brugge. ''Hij is heel sterk in een­tegen-eensituaties. Heel sterk in de lucht. Hij is sterk op zijn lijn'', voegde Preud'homme daaraan toe. De oud-winnaar van de Gouden Schoen is van mening dat Mignolet daarnaast uitstraling heeft en dat verdedigers naar hem luisteren.

Club Brugge won met Mignolet onder de lat het vorige seizoen van de Jupiler Pro League. Momenteel staat Blauw-Zwart op een 5e plaats met 37 punten uit 22 wedstrijden. Zulte Waregem, de huidige nummer 16 uit de Jupiler Pro League, wacht zondag voor de ploeg van Mignolet.