Haaland en 'ASSISTent' de Bruyne goed voor fabelachtige cijfers

Haaland en 'ASSISTent' de Bruyne goed voor fabelachtige cijfers

23 januari - 22:30
14

Kevin de Bruyne en Erling Haaland zijn goud waard voor Manchester City FC. Kevin de Bruyne (31) staat bovenaan de ranglijst wanneer het gaat om assists geven. De Rode Duivel heeft dit seizoen in vergelijking met spelers in de andere top vijf competities de meeste assists gegeven.

De statistieken tonen het aan: ook al is de Rode Duivel misschien niet bezig aan een ijzersterk seizoen, zijn statistieken blijven geweldig. Zestien keer was De Bruyne al de aangever voor een doelpunt dit seizoen, zeven van deze assists werden afgeleverd aan Erling Haaland. Niemand doet voorlopig beter in de andere top vijf competities.

Ook voor Haaland zitten de statistieken geweldig mee. De 22-jarige Noor heeft dit seizoen al 25 doelpunten achter zijn naam staan. 25 doelpunten waar hij maar negentien wedstrijden voor nodig had. De Noorse spits heeft dit seizoen al vier hattricks achter zijn naam staan. Alleen Alan Shearer maakte in één seizoen meer hattricks. De oud-spits deed dat in het seizoen 1995/1996 vijf keer voor Blackburn Rovers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie