Referee Department over rood Koita: 'Gaat om een toevallig contact met het been'

Referee Department over rood Koita: 'Gaat om een toevallig contact met het been'

23-01-2023 15:40 Laatste update: 16:45
42

Aboubakar Koita kreeg onterecht rood en had niet weggestuurd mogen worden tijdens de match tussen STVV en KAA Gent. Dat valt te concluderen na woorden van het Referee Department. Zo meldt Het Nieuwsblad.

Zondagavond kreeg Koita al vroeg in de match een rode kaart. De aanvaller dacht weg te komen met geel, maar de VAR greep in en liet scheidsrechter Nathan Verboomen de beelden bekijken. De scheidsrechter zag de voet op het scheenbeen van Koita als een rode kaart.

Nu fluit het Referee Department Verboomen en de VAR terug en doet het een officiële mededeling. 'Omdat Koita geen enkele intentie heeft om de tegenstander te raken en de actie niet met een hoge intensiteit wordt ingezet.' Aldus het oordeel over de overtreding. 'Het gaat om een toevallig contact met het been van de KAA Gent-speler', voegde het Referee Department daaraan toe.

De mededeling van het Referee Department heeft echter geen consequenties voor het resultaat. De 0-3 nederlaag blijft staan en het is niet bekend of Aboubakar Koita nu alsnog een schorsing boven het hoofd hangt.

Door de nederlaag staat STVV momenteel op 31 punten uit 22 wedstrijden. KAA Gent blijft op nummer 4 staan met 38 punten uit 22 wedstrijden. De winnaar van de Beker van België van vorig seizoen speelt aankomende zondag een Jupiler Pro League-match tegen Cercle Brugge.