Union zet ongeslagen reeks voort na winst in leuke partij tegen OHL

21-01-2023 22:39
40

Union heeft zich na het gelijkspel tegen Cercle Brugge herpakt. In een leuke partij tegen Oud-Heverlee Leuven had het genoeg aan één doelpunt om de overwinning uit de brand te slepen: 1-0.

Na het gelijkspel tegen Cercle Brugge wilde Union zich herpakken en ging het op zoek naar een driepunter tegen Oud-Heverlee Leuven. Zonder Dante Vanzeir, die niet in de selectie zat voor de wedstrijd.

Beide ploegen zorgden alvast voor een leuk schouwspel, met kansen aan beide zijden. De beste kansen waren uiteindelijk voor Union, met onder andere een bedrijvige Victor Boniface. Een saaie partij was het zeker niet, maar doelpunten waren er niet in de eerste helft.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld, met twee ploegen die vol voor een doelpunt gingen. OHL leek wel iets beter voor de dag te komen en toch enkele mooie kansen bij elkaar te voetballen, zonder ook tot scoren te komen.

Wat een mooie wedstrijd was, kreeg toch een flinke knauw na een lelijke tackle van Christian Burgess. De verdediger van Union ging er véél te stevig in op Patris en haalde de OHL-man onderuit. Aan de overzijde herhaalde Fede Ricca met een soortgelijke, maar lichtere, fout. Beide spelers kregen echter enkel geel.

Met nog een kwartier te gaan stond het nog steeds 0-0 en bleef het wachten op een doelpunt. Dat doelpunt kregen we enkele minuten later dan toch. Na een mooie krul van Lapoussin kwam de bal tot bij de lange Nilsson, die de bal makkelijk in doel wist te knikken.

Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Ondanks goede intenties van OHL om nog tot scoren te komen, kwam er geen doelpunt meer. Het bleef 1-0.