Vertonghen neemt het op voor Vandenhaute: Hij is een superfan van Anderlecht

Vertonghen neemt het op voor Vandenhaute: "Hij is een superfan van Anderlecht"

16-01-2023 07:00
94

RSC Anderlecht heeft een rumoerige week achter de rug, waarin het Wouter Vandenhaute zijn rol zag veranderen naar niet-uitvoerende voorzitter. Dat heeft ook Jan Vertonghen ondervonden.

Volgens Vertonghen heeft die situatie echter geen gevolgen voor de prestaties op het veld. "We nemen die dingen mee natuurlijk, dat is normaal maar ik denk dat we ons er vrij goed van kunnen afsluiten", reageert hij bij Eleven Sports. "We hebben ook een trainer die van buitenaf komt . Dat scheelt ook, ik denk dat de stabiliteit er nu wel is", aldus de verdediger.

Vertonghen wil zich ook niet te veel bezighouden met de moeilijkheden binnen het bestuur. "Ik probeer me er ook vanaf te sluiten, ik kom hier gewoon om te voetballen. Ik heb er vertrouwen in dat de mensen die erover beslissen het beste met Anderlecht voorhebben", geeft hij aan.

De Rode Duivel neemt het tot slot ook nog op voor de niet-uitvoerende voorzitter Wouter Vandenhaute. "Ik kende hem al voor hij werkzaam was bij Anderlecht. Hij is gewoon een superfan. Hij wil net zoals iedereen dat Anderlecht weer komt waar het hoort te staan", besluit hij.