Mignolet wanhoopt niet na late opdoffer: We verdienden gewoon om te winnen

Mignolet wanhoopt niet na late opdoffer: "We verdienden gewoon om te winnen"

15-01-2023 23:42
28

Club Brugge heeft ook haar tweede duel onder Scott Parker niet kunnen winnen. Tegen RSC Anderlecht had het nochtans alle touwtjes in handen, maar in het slot graaiden de bezoekers toch nog een puntje mee: 1-1. Daar moet Simon Mignolet van balen, al wil hij het glas vooral halfvol zien.

Dat het gelijkspel geen goed beeld gaf van de wedstrijd, stond voor Mignolet buiten kijf. "We verdienden gewoon om te winnen", antwoordt de doelman van Club Brugge recht door zee op de clubwebsite. Hij verwijst daarvoor naar de statistieken. "We hadden vijftien schoten op doel tegenover geen enkel van Anderlecht." Toch scoorde paars-wit nog. "Zolang het 1-0 blijft, is er enthousiasme bij de tegenploeg. Een halve kans is soms genoeg om een gelijkspel nog uit de brand slepen", weet de ervaren Mignolet.

Bovendien kwam de tegentreffer dan ook nog eens tot stand dankzij een ongezonde dosis pech. "We wisten dat Arnstad vanuit de zestienmeter een goede trap heeft. Odoi blokt die bal goed af en dan valt hij ongelukkig in het pad van Mechele die er zijn voet tegenzet. Ik verwacht dit niet en ik kon hem niet meer uit doel ranselen. Sta je aan kop, kraait hier niemand naar. Maar in onze situatie is dat extra zuur", beseft Mignolet.

Niettemin ziet het voetbal onder Parker er keurig uit. "De grote stap nu is efficiënter leren zijn en de kansen afmaken", wijst Mignolet het werkpunt aan. "In de twee weken met de nieuwe coach hebben we al veel positiefs gezien. Het maakt nu niet zozeer uit hoe, maar wel dat je wint. Twijfel is niet de weg die we mogen inslaan. Met de nieuwe coach is er een nieuw elan. Na Genk hebben we het verdedigend compartiment aangepakt en gezien dat er links en rechts wat bij te sleutelen was. Vandaag geven we geen enkele kans weg, daar hebben we een grote stap gezet."