KAA Gent spoelt bekeruitschakeling door met winst tegen KV Kortrijk

15-01-2023 17:50 Laatste update: 18:01
21

KAA Gent staat weer wat dichter bij de top vier na de partij tegen KV Kortrijk. Daarvoor mag het Hugo Cuypers bedanken, die de Buffalo's met twee doelpunten voorbij de Kerels schoot: 2-1.

Na een pijnlijke uitschakeling in de Croky Cup wilde KAA Gent zich herpakken en daar had het tegen degradatiekandidaat KV Kortrijk een perfecte opponent voor. De Buffalo's begonnen ook als een speer aan de partij en konden na zeven minuten voetballen vieren na een treffer van Hugo Cuypers.

Lang leek Gent niet te kunnen genieten van die treffer. Eén minuut later werkte Watanabe de bal voorbij Gent-doelman Nardi. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Goed nieuws voor Gent, dat wel nog een domper kreeg door een blessure van Vadis Odjidja.

Daarop verwaterde het spel wat, al bleef Gent de betere ploeg. KV Kortrijk kwam ook af en toe eens piepen en zocht naar een gelijkmaker, maar vond die niet. Bij de rust stond het nog steeds 1-0.

Ook in de tweede helft kwamen we amper aan voetballen toe en verbeterde het er ook niet op na een blessure voor Matisse Samoise. Kortrijk bleef wel zoeken naar de gelijkmaker, maar vond geen gaatje in de defensie van Gent.

In het laatste kwart van de partij kregen beide ploegen toch nog mogelijkheden om een nieuw doelpunt te scoren. Dat kwam er twintig minuten voor tijd ook via Hugo Cuypers, die Gent zo aan de 2-0 overwinning hielp. Via Massimo Bruno kwam er nog een verdiend doelpunt voor KV Kortrijk, maar daar bleef het bij.

Door de overwinning komt KAA Gent weer wat dichter bij de top vier en aartsrivaal Club Brugge, dat eerder op de dag niet voorbij RSC Anderlecht geraakte. Het heeft nu nog één punt minder dan Blauw-Zwart. KV Kortrijk blijft steken op de vijftiende plek en telt slechts één punt meer dan nummer zestien KV Oostende.