Westerlo zoekt vervanger Akbunar, maar is niet gehaast: Ploeg zal niet instorten

Westerlo zoekt vervanger Akbunar, maar is niet gehaast: "Ploeg zal niet instorten"

13-01-2023 20:30
1

Westerlo mag op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten na het vertrek van de negenentwintigjarige Halil Akbunar. Akbunar is na een halfjaar voetballen voor Westerlo teruggekeerd naar Turkije. Westerlo huurde de flankspeler voor een half jaar van het Turkse Göztepe, maar is van plan een vervanger aan te trekken.

Toch luidt in Westerlo niet meteen de noodklok na het vertrek van Akbunar. "Als we deze maand een vervanger halen, dan zal dat ook al met het oog op volgend seizoen zijn", vertelt vicevoorzitter Hasan Cetinkaya aan Gazet van Antwerpen. "Voor volgend seizoen hadden we al een aantal jongens op het oog voor die positie. Misschien dat we nu iets sneller zullen anticiperen. Maar zonder Halil zal de ploeg niet meteen instorten. Dierckx, Gumuskaya, Van den Keybus, … Er zijn voldoende spelers die nu hun kans kunnen grijpen", klinkt het.

Akbunar verlaat Westerlo na in totaal veertien wedstrijden in de Jupiler Pro League te hebben gespeeld. Hierin wist hij tweemaal te scoren en gaf hij vier assists. In de Croky Cup kwam de flankspeler ook eenmaal tot scoren. De nieuwe club van de speler is de Turkse tweedeklasser Eyüpspor, waar hij samen zal spelen met Alpaslan Özturk (ex-Standard) en Stephan Badji (ex-RSC Anderlecht).