OFFICIEEL: KRC Genk zegt 'welkom thuis' en plukt Karetsas weg bij Anderlecht

OFFICIEEL: KRC Genk zegt 'welkom thuis' en plukt Karetsas weg bij Anderlecht

13-01-2023 11:19 Laatste update: 11:22
11

KRC Genk heeft Konstantinos Karetsas in huis gehaald. De Limburgers plukten de middenvelder weg bij RSC Anderlecht. Twee seizoenen geleden maakte Karetsas nog de omgekeerde stap. 

Genk is blij dat het Karetsas onder contract kon leggen. 'Konstantinos is een totaalvoetballer op de 10. Met een technisch zeer onderlegde spelstijl weet hij de ruimtes uiterst efficiënt te bespelen en voegt hij enorme offensieve kwaliteiten toe aan de kern. Dwingend naar voren spelen, een sterke vista, hoog rendement … ', klinkt het bij Genk.

De voorbije twee seizoen speelde Karetsas voor de U14 en de U15 van RSC Anderlecht. Tijdens het toernooi van Val De Marne riep men hem nog uit tot Speler van het Toernooi. Ook kwam de 15-jarige middenvelder uit voor de nationale jeugdreeksen van België.

Genk stelt dat het heel wat clubs wist af te troeven voor Karetsas.  'De clubs staan in de rij en willen hem allen maar al te graag overtuigen voor hun internationale pistes en projecten. Kos kiest echter resoluut voor KRC Genk. Hij zal hier verder kunnen ontwikkelen richting een debuut op het allerhoogste niveau. De gehele club is dan ook verheugd om officieel te kunnen zeggen: 'Welkom thuis, Kos!'.'