'FC Barcelona verliest rechtszaak en moet oud-speler 8,5 miljoen betalen'

'FC Barcelona verliest rechtszaak en moet oud-speler 8,5 miljoen betalen'

10-01-2023 14:55
2

FC Barcelona moet Matheus Fernandes een bedrag van 8,5 miljoen euro betalen. Een rechter in Catalonië is van mening dat de club de middenvelder onjuist behandeld heeft, zo meldt Mundo Deportivo.

Barcelona kocht Fernandes in 2019 voor ongeveer zeven miljoen euro van Palmeiras, maar stelde hem nooit voor als nieuwste aanwinst en liet hem ook niet spelen. Wel werd hij doorverhuurd aan Real Valladolid, waar Fernandes ook geen potten wist te breken. Met het ontbinden van zijn contract nam Barcelona volgens Fernandes een overhaaste beslissing, waarna hij de club aanklaagde.

Fernandes wilde de waarde van zijn contract incasseren en heeft van de rechter gelijk gekregen. Mundo Deportivo schrijft dat Barcelona hem een bedrag van 8,5 miljoen euro verschuldigd is wegens 'oneervol ontslag'. Fernandes zou wegens 'immateriële schade' 14,8 miljoen geëist hebben, maar daar is de rechter niet mee akkoord gegaan. Het bedrag bestaat uit 7,7 miljoen euro waar Fernandes sowieso recht op zou hebben en 810.000 wegens oneervol ontslag.

Fernandes keerde na zijn periode bij Barcelona terug bij Palmeiras, waar hij na korte avonturen bij Athletico en RB Bragantino nog steeds speelt.