'Lahoz wil na twee vreselijke wedstrijden gaan stoppen als scheidsrechter'

'Lahoz wil na twee vreselijke wedstrijden gaan stoppen als scheidsrechter'

05-01-2023 17:45 Laatste update: 17:45
10

Het lijkt erop dat de veelbesproken Antonio Mateu Lahoz na dit seizoen stopt als scheidsrechter. Het Argentijnse TyC Sports meldt dat de 45-jarige arbiter na dit seizoen niet meer door wil gaan. De reden die Lahoz daarvoor heeft, is nog niet bekend.

Lahoz raakte de afgelopen weken bijzonder vaak in opspraak. Onder zijn leiding liepen Nederland-Argentinië en FC Barcelona-Espanyol compleet uit de hand. De Spanjaard deelde in die twee duels in totaal 34 kaarten uit. Die optredens zorgden voor een storm aan kritiek richting Lahoz, die hiervoor al niet bepaald geliefd was onder de Spaanse voetbalfans.

Het is niet bekend of de kritiek ervoor heeft gezorgd dat Lahoz gaat stoppen. Spaanse media hebben het nieuws nog niet bevestigd, maar vaak heeft TyC Sports het wel aan het rechte eind. Lahoz zou in dat geval nog een half jaar fluiten. In de komende weken wordt duidelijk welke duels onder zijn leiding zullen staan.

Veel Nederlanders koesteren nog een wrok richting Lahoz, omdat hij niet goed zou hebben opgetreden tegen de Argentijnen in de kwartfinale van het WK. Aan de andere kant was het Zuid-Amerikaanse land ook niet te spreken over Lahoz in die wedstrijd. Woensdagavond kwam de scheidsrechter nog in actie bij een bekerduel van Sevilla. Toen strooide hij weer met kaarten: in een minuut tijd stuurde hij trainer Jorge Sampaoli met twee gele kaarten naar de tribune.