'Anderlecht blijft oplossing voor Hoedt zoeken, verhaal wel degelijk geschreven'

'Anderlecht blijft oplossing voor Hoedt zoeken, verhaal wel degelijk geschreven'

04-01-2023 18:31 Laatste update: 18:33
5

RSC Anderlecht heeft aan zowel inkomende als uitgaande zijde werk voor de boeg op de winterse mercato. Zo zou Jesper Fredberg graag een overnemer vinden voor Wesley Hoedt, die ondanks een wederopstanding tijdens de herfststage wel degelijk andere oorden mag opzoeken.

Het was één van zijn eerste acties nadat Brian Riemer bij Anderlecht werd voorgesteld: Hoedt vanuit de B-kern opnieuw bij de A's betrekken. Op oefenkamp in Griekenland mocht de Nederlander zelfs aantreden in de voorbereidingswedstrijd tegen Raków Czestochowa. Het bleek echter valse hoop te zijn. Tegen KRC Genk en Sporting Charleroi ontbrak van Hoedt opnieuw elk spoor. 'Zijn liedje bij RSCA is uitgezongen', besluit Het Laatste Nieuws.

Een definitieve verkoop dringt zich dan ook op, al wordt dat geen sinecure. Eerst en vooral heeft Hoedt nog een (vorstelijk) contract van twee jaar lopen op Anderlecht. Bovendien ligt hij nu toch al even uit de roulatie, waardoor het aan wedstrijdritme ontbreekt. Dat is niet zo aantrekkelijk voor winterse kandidaten. Toch zal Fredberg zijn best doen om paars-wit opnieuw van een zware kost te verlossen.