'Benfica blijft Europese topclubs voor en haalt Noorse sensatie in huis'

'Benfica blijft Europese topclubs voor en haalt Noorse sensatie in huis'

2 januari - 11:28
4

Benfica maakt een goede kans om het Noorse toptalent Andreas Schjelderup in te lijven. De achttienjarige middenvelder annex aanvaller moet overkomen van FC Nordsjaelland.

Schjelderup staat in eigen land te boek als een sensatie. Op zestienjarige leeftijd kon hij de jeugdopleiding van FK Bodø/Glimt verruilen voor die van onder meer Ajax en PSV, maar ook die van Europese topclubs als Liverpool, Paris Saint-Germain en Juventus. Hij koos voor het Deense Nordsjaelland, waar hij dit seizoen in tot dusver zeventien competitiewedstrijden tienmaal trefzeker was.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano en het Portugese Record is Benfica voornemens snel diens slag te slaan. O Glorioso wil de Europese elite voor zijn en is bereid vijftien miljoen euro te betalen voor Schjelderup. Hoewel de gesprekken in een vergevorderd stadium zijn, is er nog geen sprake van een akkord. Bij Benfica ligt een contract tot de zomer van 2028 klaar. Als het rond komt, treft Schjelderup in Lissabon zijn landgenoot en voormalig Feyenoorder Fredrik Aursnes.

Schjelderup is momenteel topscorer van de Superligaen, met één goal meer dan Nederlander Jay-Roy Grot, die voor Viborg FF speelt. De Noor speelt een belangrijke rol in de huidige koppositie van Nordsjaelland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie