Kerstactie Younited Belgium haalt 155.000 euro op, truitje van Mignolet het duurst

Kerstactie Younited Belgium haalt 155.000 euro op, truitje van Mignolet het duurst

30-12-2022 13:00
2

De kerstactie van de Pro League is ten einde gelopen en heeft haar record verbroken! Voor het dertiende jaar op rij haalden de verschillende profclubs uit ons land geld op voor het goede doel, verzameld onder de banner van Younited Belgium. Nooit eerder lag het totaalbedrag zo hoog: 155.000 euro.

Vorig jaar had Younited Belgium een nieuwe standaard gezet met 152.000 euro, maar daar zijn in 2022 dus nog enkele duizenden euro's bovenop gekomen. Met dat recordbedrag zullen verschillende sociale projecten gefinancierd worden. De voorbije dagen kregen liefhebbers de kans om een bod uit te brengen op truitjes en andere kostbaarheden.

Het duurst verkochte shirt is uiteindelijk op naam gekomen van ... Simon Mignolet. Het zet de kroon op een geweldig jaar voor de Limburger. Zijn truitje werd voor 3.500 euro aan de man of vrouw gebracht. Twee Genkenaars schopten het tot de top-drie, meer bepaald Mike Trésor en Paul Onuachu. Overigens gingen er ook uit de Challenger Pro League shirts onder de hamer. Daar was Thierno Barry (Waasland-Beveren) de populairste. De topschutter bracht 650 euro in het laatje.

Net als vorig jaar deed Michael Frey op zijn geheel eigen wijze zijn duit in het zakje. In zijn vrije tijd schildert de Zwitser van Royal Antwerp FC graag en dus ging ook een schilderij van hem onder de hamer. Dat leverde eveneens een flinke smak geld op: 2.500 euro om precies te zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie