Abrupt einde Chinese competitie door corona: niet Fellaini, maar Stanciu kampioen

Abrupt einde Chinese competitie door corona: niet Fellaini, maar Stanciu kampioen

30-12-2022 11:20
10

In China slaat het coronavirus weer wat wilder voor zich heen en dat heeft tot een anticlimax van jewelste geleid in de voetbalcompetitie. Er is namelijk beslist om de slotspeeldag van de Chinese Super League te laten vallen. Daardoor is Wuhan Three Towns plots landskampioen, tot teleurstelling van Marouane Fellaini en co.

Het valt op z'n minst een bijzonder sneu einde van het Chinese voetbalseizoen te noemen. Terwijl de fans zich opmaakten voor een spannende ontknoping op de slotspeeldag, heeft de Chinese bond daar anders over beslist. Enkele ploegen moeten noodgedwongen verstek geven door een stijgend aantal coronabesmettingen. Daarbij ook Beijing Guoan en Tianjin Jinmen Tiger, de respectievelijke tegenstanders van Shandong Taishan en Wuhan Three Towns, de twee enige overgebleven titelconcurrenten.

Wuhan stond er voor aanvang het beste voor. Qua puntenaantal prijkte Shandong Taishan, de club van Fellaini, nochtans op dezelfde hoogte, maar het doelpuntensaldo maakte het verschil. Dat zou op de laatste speeldag echter nog verholpen kunnen worden voor de ex-Rode Duivel en zijn medemaats. Helaas, het coronavirus heeft een andere wending aan de Super League gegeven. Zo kroont Wuhan zich voor het allereerst tot Chinees kampioen. Vorig seizoen ging de titel wél naar Shandong.

Overigens zit bij Wuhan een oude bekende in de selectie: Nicolae Stanciu. De voormalige speler van RSC Anderlecht is er overigens één van de absolute uitblinkers. Met tien doelpunten en twaalf assists is het aandeel van de 29-jarige Roemeen enorm. Het was zijn eerste jaar in China, nadat Stanciu na zijn Anderlecht-periode bij Slavia Praag onder contract stond.