Gebrek aan trainingsijver en blessurepreventie heeft prijskaartje voor Hazard

"Gebrek aan trainingsijver en blessurepreventie heeft prijskaartje voor Hazard"

29-12-2022 11:45
12

Tweewekelijks schrijft Marc Vermeiren in Het Nieuwsblad zijn gedachten neer. Deze week werpt hij een blik op de carrière van Eden Hazard. De journalist gelooft dat het vooral een jammere zaak is.

De voormalige kapitein van de nationale ploeg kondigde na afloop van het WK in Qatar zijn vertrek als rode duivels aan. In heel het land maakte dit nieuws het een en ander los. Ook in Wallonië, waar hij toch op handen wordt gedragen, klonk het niet altijd positief. Een verhaal van ‘What could have been’. Had Hazard dat gigantische talent niet nóg meer moeten laten renderen? Hoort op die erelijst ook geen prijs met de Rode Duivels te staan? En hoezeer wordt zijn erfenis aangetast door die aanhoudende sukkeldraf bij Real Madrid? Het zijn allemaal vragen die Vermeiren stelt. 

"Sympathieke knul, dat wel. Althans, volgens voetbalmedia”, schrijft Vermeiren. “God schept de dag en Eden buitelt erdoorheen, gewapend met een glimlach, een knipoog en een schouderklop… Maar dat gebrek aan trainingsijver en blessurepreventie komt met een prijskaartje", gelooft de journalist.

Vermeiren trekt een parallel naar Kim Clijsters, nog zo’n Belgische sportlegende. Nog zo’n afscheidnemer uit 2022. Ook bij de tennisster vind je dezelfde zaken terug. Geliefd door zowat iedereen en goedlachs maar geteisterd door de vele blessures en een mindere houding in training. “Conclusie: hun talent onvoldoende weerspiegeld wordt in hun palmares. Doodzonde”, besluit Vermeiren.