Derijck over situatie Zulte Waregem: “Het wordt heel moeilijk voor ons”

Derijck over situatie Zulte Waregem: “Het wordt heel moeilijk voor ons”

29-12-2022 11:30
4

SV Zulte Waregem kent een uiterst moeilijke periode. Het team van Mbaye Leye lijkt geen constante te vinden en bengelt achteraan het klassement. De West-Vlaamse club kan zich wel optrekken aan de beker. 

De ploeg van Mbaye Leye wist zich te plaatsen voor de kwartfinales in de beker. Het won met 1-2 op het veld van Deinze, de ploeg uit eerste klasse B. Toch hangt er een sombere sfeer rond de club. Zulte Waregem bevindt zich volop in een strijd om het behoud in de Jupiler Pro League. De tegenstander in de kwartfinale wist vorige wedstrijd in de Pro League nog een dreun uit te delen aan de mannen van Leye. De 2-0 nederlaag zorgde ervoor dat Zulte Waregem naar een voorlaatste plaats zakt.

Timothy Derijck snapt de ernst van de situatie. Hij beseft hoe lastig de komende periode zal worden voor de ploeg. “Er wacht ons nog een zwaar programma in januari”, klinkt het bij de centrale verdediger. “Misschien komt er toch nog wat versterking bij. Het wordt heel moeilijk voor ons, maar dat geldt ook voor de andere ploegen onderin. Dus mogen we niet opgeven. Iedereen weet wat dat het beter moet, maar we zijn duidelijk zoekende. Je moet erin blijven geloven, anders heeft het geen zin”, aldus Derijck na afloop van de wedstrijd.