'Club Brugge legde lijntjes uit naar eventuele opvolgers, waaronder Martinez'

'Club Brugge legde lijntjes uit naar eventuele opvolgers, waaronder Martinez'

28-12-2022 14:10
67

Club Brugge legde, voor het stopzetten van de samenwerking met Carl Hoefkens, lijntjes met mogelijke opvolgers. Dat meldt Nieuwsblad. Het zou volgens Nieuwsblad ook gaan om Roberto Martinez. De voormalig bondscoach van de Rode duivels geeft echter de voorkeur aan een nieuwe stap over de grens. 

Na het stranden van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK, is besloten het contract van Martinez niet te verlengen. De trainer is daardoor per 1 januari beschikbaar. Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe en Martinez kennen elkaar vanuit hun samenwerking bij de de Belgische voetbalbond. Volgens Nieuwsblad is er informeel contact geweest over een mogelijk dienstverband van Martinez bij Club Brugge tussen Verhaege en Martinez. Martinez zou echter alleen open staan voor een vervolg van zijn trainerscarrière in het buitenland.

Martinez was 79 wedstrijden trainer van De Rode Duivels. De Catalaan begon dat avontuur op 3 augustus 2016. De Rode Duivels bereikte onder Martinez de derde plek op het WK van 2018 in Rusland en stond aan het roer van de veelbesproken 'Gouden Generatie'.