Ex-Ajacied Silooy over Blind: ''Als Blind zich niet lekker voelt, merk je dat''

Ex-Ajacied Silooy over Blind: ''Als Blind zich niet lekker voelt, merk je dat''

28-12-2022 13:50 Laatste update: 13:46
1

Sonny Silooy heeft begrip voor het afscheid van Daley Blind bij Ajax. De 25-voudig international zat begin jaren negentig in hetzelfde schuitje in Amsterdam, maar besloot wel voor zijn kans te vechten. Royal Antwerp FC is kanshebber om Blind vast te leggen.

"Ik zag het ook als reserve als mijn taak om de groep te blijven motiveren", zegt Silooy tegen de NOS. "Ik zeg niet dat Blind dat niet doet of kan, maar het is logisch dat hij dat niet kan opbrengen. Het is ook niet makkelijk." Daarom acht hij een vertrek het beste. "Sfeer is bepalend en als een speler als Blind zich niet lekker voelt, merk je dat. Dat heeft effect in de kleedkamer, op de motivatie binnen een groep. Wat doe je met een ontevreden speler?"

De 59-jarige ex-Ajacied sprak Blind nog voor de wedstrijd tegen PSV op 6 november, toen de Oranje-international op de bank bleef. "Hij was niet blij met de situatie, teleurgesteld." Volgens Silooy 'weten we het hele verhaal nog niet'. "De trainer maakt keuzes en dan kun je ook wachten en alles doen om het tegendeel te bewijzen. Maar hij kwam terug van een WK, waar hij wel alles heeft gespeeld en dan zou hij bij Ajax weer op de bank moeten zitten? Dat is raar."

Antwerp is nog altijd in de race om de verdediger en Oranje-international naar de Jupiler Pro League te halen. Blind was dicht bij een akkoord met het Japanse Urawa Red Diamonds, maar die transfer ketste op het laatste moment af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie