KV Kortrijk-coach Storck verslaat ex-ploeg: “Vooral dankzij heel veel passie”

KV Kortrijk-coach Storck verslaat ex-ploeg: “Vooral dankzij heel veel passie”

27-12-2022 12:30 Laatste update: 12:50
2

KV Kortrijk heeft KRC Genk op tweede kerstdag verslagen in eigen huis met 1-0. De ploeg van Bernd Storck zorgde in het Guldensporenstadion voor de enige treffer, die op naam kwam te  staan van centrumspits Felipe Avenatti. Storck lichtte aan Het Belang van Limburg toe wat de doorslag heeft gegeven.

Storck stond tussen 7 december 2021 tot 30 juni 2022 aan het roer van tegenstander Genk. ''Nee, want ze hebben nu een andere speelstijl'', antwoordde Storck op de vraag of het kennen van de kwaliteiten van ex-ploeg KRC Genk hem daarbij misschien heeft geholpen.

''Maar we hebben dat (red. de overwinning) wel afgedwongen door met heel veel passie te spelen'', vertelde de T1 over de prestatie van zijn eigen ploeg. ''We dwongen ook veel kansen af, Maarten Vandevoordt was geweldig'', sprak Storck met lof over de sluitpost van Genk.

''Genk maakte het ons voor rust nog lastig door Trésor zo centraal te laten spelen, maar ook dat hebben we kunnen ondervangen'', zei Storck over de speelwijze van de tegenstander en de omgang van Kortrijk daarmee.

Door de overwinning op koploper Genk is Kortrijk een plek op de ranglijst gestegen. Met 15 punten uit 18 wedstrijden staat het nu 16e in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem, dat 2 punten achterloopt op Kortrijk, heeft echter nog wel één wedstrijd tegoed op Kortrijk. 8 januari is de eerstvolgende wedstrijd van KV Kortrijk tegen OH Leuven.