Openhartige Van Dijk: Heel zwaar die avond, die nacht en de dag erna

Openhartige Van Dijk: "Heel zwaar die avond, die nacht en de dag erna"

26-12-2022 22:26 Laatste update: 22:45

Virgil van Dijk is openhartig over zijn teleurstelling na het WK in Qatar. De Nederlandse verdediger kwam maandag voor het eerst sinds de uitschakeling tegen Argentinië in actie. Hij was meteen belangrijk voor Liverpool met een doelpunt tegen Aston Villa.

"Het is belangrijk en lekker om zo terug te komen", begint Van Dijk in gesprek met Viaplay. De Oranje-aanvoerder erkent dat de uitschakeling in de kwartfinale van het WK zijn sporen naliet. Hij miste zijn penalty in de strafschoppenserie tegen Argentinië. Het duurde een paar dagen voordat hij dat los kon laten. "Het leven gaat verder, maar dat duurde wel twee dagen in dit geval."

"Natuurlijk heb ik niet kunnen slapen na de wedstrijd", vervolgt een eerlijke Van Dijk. "Dat is ook heel logisch, want je bent na een 2-0 achterstand heel dichtbij om het helemaal om te buigen. Helaas mis je een belangrijke penalty en dan ben je uitgeschakeld... Dat doet heel veel pijn. Het was heel zwaar die avond, die nacht en de dag erna. Maar daarna was ik met mijn gezin, we gingen op vakantie. Ik heb mij helemaal afgesloten van de voetbalwereld. Als gezin en als vader hebben we genoten van elkaar. Dat is het belangrijkste in het leven en dat heeft mij heel erg geholpen." 

Liverpool-versterkingen
Van Dijk maakte tegen Aston Villa de 2-0, maar de pas achttienjarige Stefan Bajcetic tekende voor het slotakkoord: 1-3. Hij was niet de enige jongeling die op Boxing Day speeltijd kreeg van Jürgen Klopp. Wat zegt dat over Liverpool? "Dat we blessures hebben", lacht de Nederlander, die hoopt op versterkingen. "Hopelijk komen er nieuwe spelers die ons als club kunnen versterken. Kwaliteit is altijd welkom bij Liverpool, maar de jonge jongens doen het ook goed. Dat is belangrijk voor ons."