Marokkaanse voetbalbond ontkent bizarre geruchten rondom Aboukhlal

Marokkaanse voetbalbond ontkent bizarre geruchten rondom Aboukhlal

26-12-2022 11:12

De Marokkaanse voetbalbond ontkent stellig dat Zakaria Aboukhlal tijdens het WK in Qatar zou hebben geprobeerd om zijn medespelers te bekeren tot het salafisme. De aantijging jegens de aanvaller baart veel opzien in de Marokkaanse media.

Het salafisme is een stroming binnen de islam en wordt over het algemeen beschouwd als 'radicaal' en 'extremistisch'. Salafisten vinden dat je bereid moet zijn om te sterven voor de islam. In de Marokkaanse media gingen de afgelopen dagen geruchten rond dat Aboukhlal een aanhanger zou zijn van deze stroming en dat hij geprobeerd zou hebben om dat gedachtegoed over te brengen op zijn collega’s.

De FRMF (Fédération Royale Marocaine de Football) heeft inmiddels via een statement gereageerd op de verhalen. 'Hij heeft voorbeeldig gedrag vertoond. Net als zijn ploeggenoten. Dat heeft geleid tot de goede resultaten van het team. De FRMF veroordeelt de beschuldigingen aan het adres van Aboukhlal, omdat het de speler en de nationale ploeg schade toebrengt.' Ook Toulouse, de huidige werkgever van de 22-jarige aanvaller, onkent de aantijgingen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s