Triest nieuws: Voormalig Juventus-speler overleden op 49-jarige leeftijd

Triest nieuws: Voormalig Juventus-speler overleden op 49-jarige leeftijd

25-12-2022 18:44
1

De Uruguyaanse oud-speler Fabian O’Neill is op 49-jarige leeftijd overleden. De oud-speler van Juventus liet zondag het leven vanwege een interne bloeding.

O’Neill speelde in zijn loopbaan voor Nacional in Uruguay, Juventus, Perugia en Cagliari. Hij stond bij zijn periode in Turijn tegelijkertijd onder contract met onder andere Zinedine Zidane. De Fransman vertelde in die tijd meerdere malen dat O’Neill de beste speler was waar hij ooit mee op het trainingsveld had gestaan. De Uruguayaan kampte al meerdere jaren met een slepende alcoholverslaving.

Uiteindelijk kwam O’Neill tot 115 duels in de Serie A. Daarnaast speelde hij negentien wedstrijden voor het nationale elftal van de Uruguayanen. De rechtspoot was vooral te vinden in een aanvallende of defensieve rol in de as van het veld. Eerder gaf O’Neill in interviews aan dat hij wel eens wedstrijden had gefixt en opzettelijk dingen liet gebeuren voor een bepaald geldbedrag. Onder andere zijn oude club Cagliari rouwt om de dood van de middenvelder.