'Twee West-Vlaamse clubs mikken op Vormer, geen terugkeer naar Nederland'

'Twee West-Vlaamse clubs mikken op Vormer, geen terugkeer naar Nederland'

25-12-2022 13:20
4

Afgelopen zomer leek Ruud Vormer een overstap te kunnen maken naar Nederland, maar dat is nu van de baan. Op dit moment is er alleen interesse vanuit de Jupiler Pro League voor de middenvelder, weet Het Laatste Nieuws.

Vormer is op een compleet zijspoor beland bij Club Brugge: sinds augustus behoort de Nederlander niet meer tot de selectie van de Belgische kampioen.  Volgens HLN zijn alleen Zulte Waregem en KV Kortrijk nu concreet voor de middenvelder. Afgelopen zomer werd Vormer nog in verband gebracht met onder meer FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen, maar een terugkeer naar Nederland is nu uit den boze.

HLN durft nog niet zeker te zeggen of Vormer een overstap naar Zulte Waregem of Kortrijk ziet zitten. De twee clubs staan namelijk in de degradatiezone in België, terwijl Vormer zijn contract gewoon kan uitdienen bij Club Brugge, ondanks dat hij geen uitzicht heeft op speeltijd. Toen Mbaye Leye werd gevraagd naar een mogelijke overstap van Vormer, zag de coach van Essevee alvast een struikelblok.

De verbintenis van de 34-jarige Vormer loopt komende zomer af. Voor hem is het gunstiger om transfervrij op zoek te gaan naar een nieuwe club. Teams hoeven dan geen transfersom te betalen, waardoor Vormer in een betere positie zit bij de contractonderhandelingen.