Ik ben blij dat Hoefkens het vertrouwen behoudt bij Club Brugge

"Ik ben blij dat Hoefkens het vertrouwen behoudt bij Club Brugge"

23-12-2022 13:44
19

Carl Hoefkens heeft het niet onder de markt bij Club Brugge. Maandag was er al een crisisoverleg over zijn toekomst. Arnar Vidarsson vindt het wel positief dat de coach niet ontslagen werd.

"Gelukkig bleek gisteren dat de spelers nog altijd achter hun trainer staan en kunnen ze verder", aldus Vidarsson bij Sporza"Ik ben blij dat Hoefkens, die het tot nu toe bij momenten schitterend heeft gedaan, het vertrouwen behoudt. Een jonge trainer zoals hij moet ook leren. Hij zal ook wel zijn fouten maken. Dan is het gemakkelijkste om hem als slachtoffer te nemen en weg te sturen. Ik vind dat Club Brugge heel volwassen gehandeld heeft in deze crisis."

Vidarsson vindt sowieso dat trainers te snel ontslagen worden in België."Dat heeft er ook mee te maken dat het voor clubs in België makkelijker is om trainers te ontslaan. In andere landen is het vaak moeilijker, en dat bedoel ik financieel. Dit bewijst dat Club Brugge hier ver in staat. Ze verhullen niet dat er een crisis was, dat er gesprekken zijn geweest. Ze communiceren er open over met dit als resultaat. Dat vind ik goed."

Maandag speelt Club Brugge nog in eigen huis tegen OH Leuven. Bij een nieuwe nederlaag wordt de situatie van Hoefkens wel bijzonder moeilijk.