Trebel ziet enorm talent bij RSC Anderlecht: Hij is de toekomst van België

Trebel ziet enorm talent bij RSC Anderlecht: "Hij is de toekomst van België"

21-12-2022 20:16
6

Volgens Adrien Trebel heeft RSC Anderlecht ook dit seizoen weer heel wat talent in de kern rondlopen. De middenvelder ziet met Zeno Debast een groot talent bij paars-wit, maar heeft vooral lof voor de nog steeds maar zestienjarige Julien Duranville.

De flankaanvaller debuteerde dit seizoen bij Anderlecht en wist onder andere Trebel al te overtuigen. Volgens de middenvelder zal Duranville nog een bijzonder mooie carrière gaan maken. "Met de kwaliteiten die hij heeft, is Julien de toekomst van België volgens mij", klinkt het bij RTL Sport.

"Je mag niet vergeten dat hij nog altijd maar zestien jaar is", gaat Trebel verder. "Momenteel moet hij nog veel progressie maken. Vooral op fysiek vlak, niet op vlak van techniek. Zijn lichaam is misschien nog niet klaar om elk weekend 90 minuten te spelen. Maar Julien luistert goed en hij werkt hard met de medische staf en de physical coach om zijn lichaam zo goed mogelijk te versterken", geeft Trebel aan.

En de 31-jarige Trebel hoopt dat hij met zijn ervaring Duranville ook wat kan helpen en begeleiden. "Ik was achttien toen ik echt begon, wat al behoorlijk jong is. Maar nu kan een jongen van zestien al titularis zijn bij zijn club. Maar als hij denkt dat hij enkel met zijn kwaliteiten kan maken, zal er niets van terecht komen. En dat is ook mijn rol als 'grote broer': hem duidelijk dat al het werk dat hij nu verricht, hem zal helpen in de toekomst", besluit Trebel.