Standard-coach Deila voorspelt de kampioen in de JPL: Ze maken je af

Standard-coach Deila voorspelt de kampioen in de JPL: "Ze maken je af"

15-12-2022 21:46
4

Standard kende voorlopig een seizoen met ups en downs, maar presteert wel steeds beter. De ploeg lijkt met Ronny Deila als coach klaar om in de (nabije) toekomst weer om de prijzen te strijden.

De Noorse coach beseft alleszins dat de concurrentie in ons land bijzonder stevig is. "Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van het niveau in België", geeft hij aan bij Eleven Sports. "KRC Genk was heel goed, en ik houd van hun manier van spelen."

"Ze zijn enorm offensief, ze maken je af als je niet goed staat te verdedigen. En tegelijk kunnen ze zelf heel goed verdedigen tegen een ploeg die goed aanvalt. Zij waren tot nu toe de beste ploeg", geeft Deila aan.

Veel concurrentie
Maar niet enkel Genk maakte indruk op Deila. Verschillende ploegen konden Deila overtuigen. "Wat Club Brugge heeft gepresteerd in Europa is fantastisch. Je ziet hoeveel kwaliteit zij hebben, ook als ik hen live aan het werk zag. Antwerp heeft ook een heel goede speelstijl. Zij begonnen heel goed aan het seizoen en hebben veel kwaliteit in de kern", geeft hij nog mee.

"AA Gent was de laatste tijd ook erg goed en van Union SG weet je ook wat je mag verwachten. Zij hebben een heldere aanpak. Maar er zijn veel goede ploegen, ook de kleinere clubs zijn moeilijk te bekampen. Het tempo ligt hier ook hoog en daarom is het geen verrassing dat talenten makkelijker de overstap maken naar Engeland, Frankrijk of Duitsland", aldus Deila.

Voor Deila en Standard is het doel alvast duidelijk. De club wil in de toekomst weer naar de top. "Wij moeten naar het niveau van die bovenstaande teams gaan en dat wordt een zware opgave. Er is nog een kloof met hen. De kampioen? Ik hoopte Standard te kunnen zeggen, maar dat is nu wat hoog gegrepen. Ik ga voor Genk omdat ze geen Europees voetbal spelen", besluit Deila.