Martinez blijft vaag: ''In principe zijn er vanaf januari gesprekken mogelijk''

Martinez blijft vaag: ''In principe zijn er vanaf januari gesprekken mogelijk''

15-12-2022 16:50 Laatste update: 16-12-2022 13:21
2

Een Poolse journalist van SportoweFakty interviewde Roberto Martinez over het afgelopen WK en zijn toekomst. Roberto Martinez liet daarin weten dat er nog geen gesprekken zijn gevoerd tussen hem en andere partijen. Toch lijkt hij er in nabije toekomst wel voor open te staan.

"Formeel gezien heb ik nog altijd een contract bij de Belgische bond momenteel. Ik heb dus nog geen gesprekken gevoerd", antwoordt Martinez op geruchten over een positie als nieuwe bondscoach van het Poolse nationale elftal. "Ik heb geen specifieke plannen", vertelt Martinez, waarmee hij enige interesse in de job als bondscoach van Polen vooralsnog ontkracht.

"Als mijn contract na dit jaar afloopt, wil ik waarschijnlijk eerst wat rusten bij mijn familie. Maar in principe zijn er vanaf januari gesprekken mogelijk", zegt Martinez over zijn voorkeur om zich eerst in rust terug te trekken alvorens in gesprek te gaan over nieuwe uitdagingen.

"Ik sta niet dichter of verder bij een of andere club of land om de eenvoudige reden dat ik nog niet onderhandeld heb. Maar je weet nooit wat de toekomst in petto heeft. Zelfs de heel nabije toekomst." Daarmee laat Martinez doorschemeren dat hij spoedig wellicht in dienst treedt als trainer van een ander team.

Czeslaw Michniewicz is nog altijd actief als bondscoach van Polen, dat de achtste finales haalde van het WK. Toch stuurt de journalist aan op het loskrijgen van eventuele informatie over Martinez als mogelijke nieuwe T1 van Polen.