Moeder van El Khannouss (KRC-Genk): “We hebben vertrouwen in finale met Marokko”

Moeder van El Khannouss (KRC-Genk): “We hebben vertrouwen in finale met Marokko”

14-12-2022 10:43

Marokko moet vanavond opnieuw het ondenkbare doen. Toch is het toernooi voor Marokko nu al meer dan geslaagd. Een sprookje dat de mama van Bilal El Khannouss vanop de eerste rij meemaakt. 

Alle familieleden van de spelers van Marokko en dus ook die van KRC Genk-speler El Khannouss mochten van de bond mee naar Qatar. Ondertussen zitten de familieleden er al drie weken. Iets wat ze op voorhand nooit gedacht moeten hebben.  “Mij hoor je daar zeker niet over klagen”, aldus mama El Khannouss. “We zitten hier met al onze vrienden en familie, het is lekker warm - zo’n 26 graden - en we kunnen elke dag naar het strand.”

Karima, de moeder van El Khannouss, gelooft dat de Marokkaanse voetbalbond bewust alle spelers laten omringen door hun familie. “Dat is iets typisch Marokkaans”, klinkt het in een interview met Het Belang van Limburg. “In onze cultuur is familie erg belangrijk. Niet enkel de mama’s, maar ook de papa’s. Dat wij hier nu zijn geeft hen een boost.” Familie El Khannouss moet wel nog steeds wachten op een debuut van hun trots. “Ik weet ook niet of hij woensdagavond wel zal mogen invallen. Maar het was ook nooit de bedoeling dat hij veel zou spelen”, aldus de moeder. “Het is voor Bilal al ongelofelijk dat hij dit mag meemaken. Hij leert erg veel door om te gaan met al die ervaren spelers en samen te trainen.” 

Wordt het sprookje nog mooier na woensdag? Ze hebben er alleszins vertrouwen in. “Of we nog kunnen doorstoten naar de finale? Daar geloven wij allemaal in. Dat moet nu ook wel, want ik heb mijn collega’s al verteld dat ik pas volgende week naar huis kom”, lacht de moeder.