Lokonga wint van Origi en co en neemt Dubai Super Cup mee naar Londen

Lokonga wint van Origi en co en neemt Dubai Super Cup mee naar Londen

14-12-2022 09:59
1

Ondertussen loopt de Wereldbeker in Qatar op z’n einde. Spelers keren stilletjes aan terug naar hun respectievelijke clubs en bereiden zich voor op de tweede seizoenshelft. Arsenal en Albert Sambi Lokonga wonnen dinsdag de Dubai Super Cup.

Messi en co verzekerden dinsdag hun plekje in de finale van het WK in Qatar, enkele kilometers verderop stak Arsenal de Dubai Super Cup de lucht in. Arsenal won met 2-1 tegen AC Milan. Lokonga kreeg een plekje in de basis en ook Divock Origi en Alexis Saelemaekers stonden aan de aftrap. 

Odegaard en Nelson zorgden voor de 2-0 ruststand. Tomori zorgde in de 78e minuut voor de aansluitingstreffer van Milan. De Milanezen kwamen niet verder dan dat ene doelpunt en zagen uiteindelijk Arsenal de trofee de lucht in steken. Een toernooi dat voor intensiteit moest zorgen tijdens vriendschappelijke wedstrijden. Charles De Ketelaere stond niet op het wedstrijdblad. De jonge Belg keerde niet op tijd terug om deel te nemen aan de wedstrijd.

Met twee zeges en tweemaal winst in de penaltyreeks is Arsenal met het maximum van acht punten bovenaan de stand niet meer bij te benen. Liverpool en AC Milan sluiten vrijdag de competitie af.