'Borussia Dortmund gaat voor komst van voormalige Lierse-verdediger Bensebaini'

'Borussia Dortmund gaat voor komst van voormalige Lierse-verdediger Bensebaini'

11-12-2022 17:01
1

Ramy Bensebaini mag hopen op een bijzonder mooie tranfer. De ex-speler van Lierse SK is één van de uitblinkers bij het Duitse Borussia Mönchengladbach, dat de Algerijnse verdediger kan zien vertrekken naar Borussia Dortmund.

Met dat nieuws komt het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports naar buiten. Bensebaini is dit seizoen een basispion bij Borussia Mönchengladbach en met zes doelpunten in zestien partijen wist de centrale verdediger in de Duitse competitie ook flink wat indruk te maken. Ook op Borussia Dortmund.

De Duitse topclub zit naar verluidt al in vergevorderde gesprekken met Bensebaini en hoopt hem aan het einde van dit seizoen, wanneer zijn contract bij Mönchengladbach afloopt, transfervrij in huis te halen.

De inmiddels 27-jarige Bensebaini verliet in 2015 thuisland Algerije en ging één seizoen aan de slag bij Lierse SK. Daar speelde hij zich in de kijker van het Franse Montpellier. Na nog een omzwerving bij Stade Rennais belandde hij in 2019 bij Mönchengladbach, waar hij tot dusver 99 keer voor uitkwam.