Trotse Luis Enrique feliciteert Marokko: Team dat niet aanvalt kan toch winnen

Trotse Luis Enrique feliciteert Marokko: "Team dat niet aanvalt kan toch winnen"

06-12-2022 20:30
10

Bondscoach Luis Enrique neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de Spaanse uitschakeling op het WK. La Roja dolf na strafschoppen het onderspit tegen Marokko in de achtste finale.

Opvallend genoeg misten Pablo Sarabia, Carlos Soler en Sergio Busquets alle drie hun strafschop, hoewel Luis Enrique voorafgaand aan de wedstrijd nog zei dat hij zijn spelers richting het WK de opdracht had gegeven om op trainingen 'minstens duizend penalty's te nemen'. Al die oefening mocht dus niet baten.

"Het is allemaal mijn verantwoordelijkheid geweest, want ik heb de eerste drie strafschoppennemers aangewezen", reageert Luis Enrique. "De rest werd beslist door de spelers, wie zich op dat moment goed voelde, maar we hebben de vierde penalty niet eens bereikt. We wisten dat Bounou geweldig is in het keren van strafschoppen en vandaag was hij fantastisch."

De uitschakeling in de achtste finale van het WK doet pijn, erkent de Spaanse bondscoach. "Maar we hebben honderd procent gegeven en feliciteren het team dat gewonnen heeft. Voetbal is een prachtige sport, maar een team dat niet aanvalt kan toch winnen. Ik denk dat wij deze wedstrijd onder controle hadden en we hebben elf doelpogingen ondernomen, maar helaas ging er maar één op doel. Toch ben ik trots op mijn team."

Of Luis Enrique aanblijft bij Spanje, wil hij nog niet zeggen. "Dit is niet het juiste moment om daarover te praten. Ik ga nu naar huis en denk dat we vanaf volgende week zullen gaan praten over wat er in de toekomst zal gaan gebeuren."