Dochters Pelé reageren: 'Er is geen sprake van afscheid nemen'

Dochters Pelé reageren: 'Er is geen sprake van afscheid nemen'

05-12-2022 08:00
2

De dochters van de Braziliaanse voetballegende Pelé hebben uitleg gegeven over de gezondheidsstatus van hun vader. Zij ontkennen dat de 82-jarige Pelé palliatieve zorg krijgt omdat de chemotherapie tegen kanker niet zou aanslaan.

De Braziliaanse krant Folha de S.Paulo bracht dat zaterdag naar buiten. Flink wat Brazilianen verzamelden zich vervolgens bij het Albert Einstein-ziekenhuis om steun te betuigen aan de drievoudig wereldkampioen. Volgens Kely Nascimento verkeert haar vader echter niet in levensgevaar.

"Hij is oud en ziek, maar hij ligt nu in het ziekenhuis met een longinfectie", zegt Kely bij Globo. Die longinfectie komt voort uit een corona-besmetting. "Hij is gevaccineerd, maar vanwege de kanker ging zijn immuunsysteem flink omlaag. Als hij weer beter is, komt hij terug naar huis. Er is geen sprake van dat we afscheid van hem nemen in het ziekenhuis. Hij ligt niet op de intensive care of op de palliatieve zorg."

Bij Pelé werd een jaar geleden darmkanker aangetroffen. Volgens dochter Flavia sorteert de chemotherapie wel degelijk effect. "Het is heel oneerlijk dat ze zeggen dat hij terminaal is. Geloof ons, dat klopt niet."

Pelé liet zelf via Instagram al van zich horen. 'Ik wil dat iedereen positief en rustig blijft. Ik ben sterk en heel hoopvol, en volg mijn normale behandelingen.'