Courtois: Wij zijn geen gouden generatie, want België heeft niets gewonnen

Courtois: "Wij zijn geen gouden generatie, want België heeft niets gewonnen"

04-12-2022 18:23
27

'Het einde van de gouden generatie', was vorige week overal te lezen. Een foute term volgens Thibaut Courtois. De nationale doelman hekelt de term, aangezien de generatie niets heeft gewonnen. 

"Je mag ons nooit de gouden generatie noemen omdat we niks hebben gewonnen", vertelde Courtois in gesprek met AS. "We zijn een generatie met veel talent en spelers die door heel Europa hebben bewezen dat ze talentvol zijn. In 2018 hebben we ook bewezen dat we op een WK goed kunnen voetballen." België werd op dat eindtoernooi in Rusland derde na een overwinning op Engeland.

Toch denkt Courtois dat het toernooi in Qatar nog niet zijn laatste WK is geweest. Hij wil er ook nog bij zijn in 2026 als het de wedstrijden in Noord-Amerika worden afgewerkt. "Het is mijn doel om daar nog bij te zijn inderdaad. We hebben nog steeds een goede generatie en er zullen ook jongere spelers bij gaan komen. Ik hoop dat als ik stop bij de nationale ploeg, dat we dan in een goede tijd zitten en dat is niet nu."

Over welk land Courtois nu support is de boomlange sluitpost glashelder. "Ik ben nu voor Spanje dit WK. Ik hoop dat ze er lang inblijven en ik wil mijn ploeggenoten ook succes wensen de komende wedstrijden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie