Emotionele Suárez wijdt uitschakeling aan FIFA: 'Ze moeten zich verantwoorden'

Emotionele Suárez wijdt uitschakeling aan FIFA: 'Ze moeten zich verantwoorden'

02-12-2022 23:24
6

Luis Suárez vindt dat Uruguay vrijdagmiddag tegen Ghana behoorlijk is benadeeld door de scheidsrechter. De aanvaller, die na afloop huilend het veld verliet, is van mening dat Uruguay een of meerdere strafschoppen had moeten krijgen. 

De 0-2 overwinning van Uruguay op Ghana leverde de tweevoudig wereldkampioen niet zoveel op. Door de spectaculaire zege van Zuid-Korea op Portugal (2-1) eindigen de Zuid-Amerikanen als derde in groep H. In gesprek met de Uruguayaanse televisiezender Telodoce deed de zichtbaar geëmotioneerde Suárez zijn verhaal. "We voelen woede en teleurstelling. De FIFA moet zich verantwoorden. Waarom zijn ze altijd tegen ons? Uruguay moet meer macht krijgen."

In het interview beweerde de voormalig aanvaller van onder meer Ajax en FC Barcelona dat Uruguay ook een aantal strafschoppen had moeten krijgen. Zo zag hij overtredingen op Núñez en Edinson Cavani. Scheidsrechter Daniel Siebert wilde echter van niks weten en wees niet naar de stip. 

De 35-jarige Suárez kondigde in het interview nog niet het officiële einde van zijn interlandloopbaan aan. "Het doet me pijn dat mijn vierjarige zoon me nooit een WK-wedstrijd heeft zien winnen."