Zet Martinez De Bruyne als 'vervanger' voor Onana? Hij speelt waar er ruimte is

Zet Martinez De Bruyne als 'vervanger' voor Onana? "Hij speelt waar er ruimte is"

30-11-2022 15:46 Laatste update: 15:50
17

Alles of niets, ridder of mis, do or die: de inzet van de Rode Duivels tegen Kroatië is bekend. Enkel bij winst krijgt de wereldbeker in Qatar een Belgisch vervolg. Dat belooft geen sinecure te worden, en al helemaal niet door de schorsing van Amadou Onana. Zelfs Roberto Martinez moet schoorvoetend het (prille) belang van de Everton-middenvelder toegeven.

Zoveel kansen kreeg Onana nog niet van de bondscoach, maar die lijkt nu de hand in eigen boezem te steken. "Onana is een groot gemis", beseft Martinez nu bij Sporza. "Die impact had ik niet verwacht. Ik had niet verwacht dat ik dat zo vroeg al zou kunnen zeggen." In aanloop naar het WK kreeg Onana nochtans nauwelijks kansen om zich te onderscheiden. Ook op speeldag één, bij de 1-0-zege tegen Canada, kwam hij pas bij de rust in het elftal.

Plots lijkt Martinez helemaal overtuigd van de kwaliteiten van Onana, in die mate zelfs dat hij kopzorgen heeft over zijn tactische plaatje op het middenveld. "We hebben geen speler die exact is zoals Onana, maar wel genoeg andere opties", wikt en weegt hij. "Ik heb vertrouwen in alle spelers dat ze er zullen staan als we ze nodig hebben."

Eén van de mogelijkheden is om Kevin De Bruyne een rijtje terug te trekken. Hoewel de sterkhouder van Manchester City tot dusver niet bepaald zijn beste vorm heeft getoond, brengt hij wel steeds energie op het terrein. Vanop een rijtje lager kan dat van pas komen. "Over de positie van De Bruyne kan ik veel zeggen", reageert Martinez. "Hij heeft al op zoveel posities gespeeld en het komt er op neer dat hij speelt op de positie waar er ruimte is. Het maakt niet uit of hij op 6 of 8 op 10 speelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie