OFFICIEEL: Anderlecht bevestigt vertrek van Diawara naar Reims

OFFICIEEL: Anderlecht bevestigt vertrek van Diawara naar Reims

30-11-2022 15:02 Laatste update: 18:31
13

De technische staf van RSC Anderlecht zal er in de terugronde behoorlijk anders uitzien in vergelijking met het seizoensbegin. De veelbesproken Felice Mazzu is intussen al even weg, maar nu heeft ook zijn voormalige rechterhand het Brusselse schip verlaten. Samba Diawara trekt naar Frankrijk.

In onderling overleg hebben Anderlecht en Diawara beslist om hun samenwerking stop te zetten, weet Het Laatste NieuwsDe Fransman kwam nochtans pas afgelopen zomer aan in het Astridpark. Als assistent-trainer van Mazzu moest hij Anderlecht weer naar betere tijden loodsen, maar dat draaide (zoals bekend) anders uit. 

Zo is er een vroegtijdig einde gekomen aan de liefdesrelatie tussen Anderlecht en Diawara. De 44-jarige Parijzenaar gaat nu aan de slag in zijn thuisland, bij Stade Reims. Daar krijgt hij met Thomas Foket en Junya Ito twee oude bekenden van de Belgische competitie onder zich, terwijl Will Still er hoofdcoach is. Diawara stond tussen 2018 en 2022 ook vier jaar onder contract bij Sporting Charleroi.

Update: Met een kort bericht op de officiële kanalen heeft Anderlecht nu ook het vertrek van Diaware bevestigd. 'Samba kreeg intussen een aanbieding van Stade de Reims die hij niet kon laten liggen. Zijn overgang verloopt in goede verstandhouding en RSC Anderlecht wenst hem het allerbeste in zijn verdere carrière', klinkt het.