Kroatische bondscoach slaat niet aan het rekenen: Wij spelen om te winnen

Kroatische bondscoach slaat niet aan het rekenen: "Wij spelen om te winnen"

30-11-2022 14:31
3

Voor de Rode Duivels is de confrontatie met Kroatië er eentje met het mes op de keel, maar eigenlijk geldt dat evenzeer voor de tegenstander. Als de Kroaten onderuit gaan, is de kans groot dat ze ook uit het toernooi vliegen. Bondscoach Zlatko Dalic rekent zich dan ook nog niet rijk.

Voor beide partijen wordt het duel van donderdagmiddag een nagelbijter. "Hadden we het zelf mogen kiezen, dan was de match tegen België niet de slotwedstrijd van onze poule geweest, want het is een alles-of-nietsduel", toonde Dalic zich eerlijk op zijn perspraatje.

"En dat tegen het op één na beste voetbalteam ter wereld", verwijst hij naar de FIFA-ranking. "We zullen niet mogen verslappen. Ik weet dat er negatieve verhalen over België de ronde doen in de media en ik weet dat ze niet super waren tot dusver, maar we mogen ons niet in slaap laten sussen. België blijft een topteam", benadrukt Dalic, die onder meer Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku aanhaalt als topspelers.

Tegen Canada haalde Kroatië zwaar uit: 4-1. “We zullen even goed moeten zijn”, aldus Dalic. “We verwachten het allerbeste België, met Lukaku in de basis. Er is geen herkansing, we moeten er staan. Of ik veel wijzigingen ga doorvoeren? Er zijn weinig redenen om dat te doen.”