Onana komt met statement na vertrek bij Kameroen: 'Ervaren voetballers vaker'

Onana komt met statement na vertrek bij Kameroen: 'Ervaren voetballers vaker'

29-11-2022 14:04
1

André Onana heeft door middel van een statement gereageerd op zijn vertrek bij de nationale ploeg van Kameroen op het WK. De doelman van Internazionale laat niet weten waarom hij precies is vertrokken, maar hij geeft wel aan dat er bij het land geen wil was om de zaak op te lossen.

"In de laatste wedstrijd mocht ik mijn thuisland niet helpen met het behalen van de sportieve doelen", vertelt Onana over de disciplinaire schorsing die hij kreeg voor het duel met Servië. "Ik heb me altijd op een goede manier gedragen en het belang van ons team bovenaan gezet. Ik heb er alles aan gedaan om een oplossing te vinden voor de situatie die een voetballer vaak ervaart. Er was alleen geen wil vanuit de andere partij. Sommige momenten zijn moeilijk om te verwerken, maar ik respecteer altijd de keuzes die het team en en land maken."

Ook steekt Onana ondanks zijn uitsluiting zijn teamgenoten nog een hart onder de riem. "Ik geef al mijn kracht aan de teamgenoten, omdat ze hebben laten zien dat we ver kunnen komen dit toernooi. De normen en waarden waar ik voor sta als persoon zijn de dingen die mij identificeren sinds ik jong ben. Spelen voor Kameroen is iets dat altijd een grote eer is en dat zal ook altijd zo blijven."

Onana besloot om te vertrekken bij de nationale ploeg van Kameroen, nadat hij disciplinair werd geschorst. Dit zou komen doordat hij een hoog oplopende discussie had met bondscoach Rigobert Song. De trainer wilde dat Onana nog zou wachten, zodat hij latere duels nog wel kon spelen alleen voor de doelman was de maat vol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie