Deinze sleept met tien spelers zege over de streep bij SL16 FC

26-11-2022 18:05 Laatste update: 18:10

In de Challenger Pro League heeft Deinze de verplaatsing bij SL16 FC tot een goed einde gebracht. De Oost-Vlamingen eindigden met tien spelers, maar wisten uiteindelijk wel met 1-2 te winnen.

In het eerste halfuur wisten beide teams te scoren. Berberi wiste de openingsgoal van Dansoko uit. Na de rust klom Deinze opnieuw op voorsprong. De thuisploeg kreeg de bal achteraan niet weg en Prychynenko strafte slecht uitverdedigen keihard af.

Zes minuten na de goal van Prychynenko liep Vansteenkiste tegen een rode kaart. Ondanks dat de bezoekers de match eindigden met een man minder op het veld hielden ze nu wel hun voorsprong vast. Het bleef 1-2 in Luik.

Door de zege springt Deinze in de stand nu naar de 6e plaats. Het telt 21 punten. Het sluipt zo zachtjes weg van de staart van het klassement. SL16 FC blijft achter met 16 punten. De jonkies van Standard staan 10e en houden enkel Jong Genk en Virton achter zich.