De roep voor Lang klinkt bij Oranje: Club Brugge-speler kan de boel opschudden

De roep voor Lang klinkt bij Oranje: "Club Brugge-speler kan de boel opschudden"

26-11-2022 11:00
15

In Nederland ontwaakte men zaterdag met een vreemd gevoel na het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Het spel van Oranje was op dit WK nog niet om over naar huis te schrijven. De Nederlandse fans, de journalisten en de analisten roepen in koor dat er iets moet veranderen. Dat iets mag voor Pierre van Hooijdonk best Noa Lang van Club Brugge zijn.

Voor de start van het WK riep Louis van Gaal dat Nederland voor de wereldtitel gaat, maar het spel van zijn manschappen hield in de eerste twee wedstrijden niet over. Met kunst- en vliegwerk versloeg Nederland Senegal met 2-0. Daarna volgde het gelijkspel tegen Ecuador. "Ik mis branie en lef bij Nederland. Dat zag ik wel bij Ecuador", stelde John van 't Schip bij de NOS.

In Nederland heerst bij het volk de gedachte dat het momenteel bij de nationale ploeg allemaal iets te relax is. Heeft Nederland de oude Van Gaal nodig met een donderspeech? "Ik denk dat je wat onbevangenheid in het elftal moet hebben. Dat is er op dit moment niet. Dan kijken we al heel snel naar Xavi Simons (PSV), maar ook Noa Lang is zo'n type die onverstoorbaar is", stelde van Hooijdonk.

De voormalige aanvaller van Oranje vreest dat Nederland snel terug op Schiphol zal staan, indien er niet wordt ingegrepen. "In dit geval kan dit (de inbreng van Lang, nvdr) de zaak wel eens goed opschudden. Want er moet wel iets gebeuren. Je hebt twee wedstrijden gespeeld en die waren alle twee heel erg matig. Als je zo door blijft gaan dan kom je nog wel voorbij Qatar. Dat komt wel goed, maar daarna is het gedaan."

Indien Nederland tegen Qatar minstens een punt pakt, is het zeker van de volgende ronde. Het gastland kan zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde. Dinsdag om 16u00 staan de laatste groepsmatchen in groep A op het programma. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie