Martinez spreekt over frustratie De Bruyne: “Een terechte vrees van hem”

Martinez spreekt over frustratie De Bruyne: “Een terechte vrees van hem”

25 november - 07:37
22

Kevin De Bruyne liet tegen Canada duidelijk zijn ontevredenheid merken en de frustratie liep zo hoog op dat de middenvelder van City in discussie ging met bondscoach Roberto Martinez en Toby Alderweireld.

De Bruyne gesticuleerde naar de Antwerp-verdediger en Martinez leek het brandje te moeten blussen. “Zo’n frustratie is er vaak, hoor. Het komt alleen niet altijd op tv. Nu wel. Kevin won al veel trofeeën en hij weet wat wedstrijden winnen is. Hij vreesde dat het tegen Canada niet zou lukken. Een terechte vrees, want we speelden niet goed. Verder moet je het echt niet zoeken”, zegt Martinez.

De Bruyne heeft bij Manchester City heel veel weelde rondlopen en het systeem van Pep Guaridola zit er ingebakken. “Natuurlijk is het op clubniveau anders. Dat geldt voor elke speler. Je leeft samen, werkt dag in dag uit samen. Dan ben je veel meer op elkaar ingespeeld. Wij hebben amper een week voorbereiding gehad”, citeert Het Nieuwsblad Martinez.

Martinez vindt wel dat zijn gedrag niet de andere Rode Duivels zal beïnvloeden. “Neen, Kevin speelde bijna 100 interlands (95, red.). Hij heeft ervaring. Wij zijn al zes jaar samen met deze groep. Er zijn maar tien spelers die hun eerste WK spelen en die zijn dan ook al langer bij de groep. Iedereen kent Kevin. De spelers kennen elkaar door en door. Dit is geen nieuwe relatie en daarom zal het niet uit de hand lopen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie