Ronaldo doet oproep aan media: Vraag teamgenoten niet naar mij

Ronaldo doet oproep aan media: "Vraag teamgenoten niet naar mij"

21-11-2022 11:44
1

Cristiano Ronaldo heeft laten weten waarom de ontmoeting tussen hem en Bruno Fernandes zo kil leek bij de Portugese ploeg. De middenvelder en teamgenoot van de superster werd eerder al regelmatig geconfronteerd met het interview van Ronaldo bij Piers Morgan en de begroeting. De aanvaller laat nu echter weten dat hij niet wil dat zijn teamgenoten vragen krijgen over zijn uitspraken en dat hij een grap maakte richting Fernandes.

"Ik spreek me uit wanneer ik dat wil", vertelt Ronaldo over het interview op de persconferentie. "Maar vraag mijn teamgenoten niet meer naar mij, maar naar het WK. Vanuit jullie kant is het makkelijk om te kijken naar de timing van mijn interview. Soms vertelt de media de waarheid en soms liegen ze. Iedereen weet wie ik ben en waar ik in geloof. Ik ben bijna 38, als ik me dan nog had moeten bewijzen dan had ik me zorgen gemaakt."

Ook haalde Ronaldo alle speculatie uit de lucht over zijn ontmoeting met Fernandes. Media over de hele wereld merkten op dat de twee elkaar wel heel koeltjes begroeten. Na ploeggenoot Joao Mario en Fernandes zelf laat nu ook Ronaldo weten dat het om een grap ging. "Het vliegtuig dat Bruno had vanuit Manchester had vertraging, daardoor was hij te laat. Ik vroeg hem toen als grapje of hij met de boot was gekozen."

Portugal begint het WK aanstaande donderdag met een wedstrijd tegen Ghana. Uruguay en Zuid-Korea zijn de andere landen in deze poule. Ronaldo is inmiddels Portugees topscorer aller tijden met 117 interlanddoelpunten.