Somers baalt bij Jong Genk: Spelers waren kwaad en ontgoocheld

Somers baalt bij Jong Genk: "Spelers waren kwaad en ontgoocheld"

20-11-2022 11:29
2

In 1B heeft Jong Genk de derby tegen Lommel verloren met 2-1. Coach Hans Somers was na die match ontgoocheld. Hij vond dat zijn ploeg meer verdiende. 

"Ik heb al vaak op een persconferentie moeten uitleggen dat het muntje niet onze kant op valt", zuchtte Somers bij Het Belang Van Limburg. "Het spel ging op en neer. We speelden goed tussen de lijnen, maar in de eerste helft brachten we aanvallend te weinig. Toch bleven de jongens voetballen en combineren op zoek naar dat doelpunt."

Jong Genk kwam 2-0 achter, maar toonde wel veerkracht. "Toen de aansluitingstreffer erin ging, zijn we blijven spelen voor de gelijkmaker. En ik denk dat we daar zeker aanspraak op maakten. Dit keer zat pech er voor iets tussen, maar in voetbal moet die bal erin. De jongens waren kwaad en teleurgesteld na de wedstrijd. En terecht. Ze verdienden meer."

Jong Genk blijft zo hangen op de voorlaatste plaats in de Challenge Pro League. Uit veertien wedstrijden puurde het voorlopig amper negen punten. Alleen Virton doet voorlopig even slecht.