Openda laat zich zien bij de Rode Duivels: Hij moet starten tegen Canada

Openda laat zich zien bij de Rode Duivels: "Hij moet starten tegen Canada"

19-11-2022 10:46
9

Loïs Openda heeft afgelopen vrijdag indruk gemaakt bij de Rode Duivels. De voormalige spits van Club Brugge strijdt met Michy Batshuayi om een basisplek in het team en heeft Marc Degryse en Jan Mulder alvast helemaal kunnen overtuigen.

Door het wegvallen van Romelu Lukaku is het nog onduidelijk wie er aan het WK zal beginnen als basispion. In de oefenpartij tegen Egypte kreeg Michy Batshuayi een basisplek, maar wist hij niet te scoren. Na de rust kwam Openda, die tegenwoordig uitkomt voor RC Lens, binnen de lijnen. Hij tekende in de 76e minuut voor de enige Belgische treffer en wist Degryse helemaal te overtuigen.

Volgens de analist voegt Openda echt iets toe aan De Rode Duivels. "Kaatsen is niet zijn ding, maar zijn snelheid en diepgang zijn zijn grote wapens. En Openda was vooral gretiger om zich te bewijzen dan Batshuayi", geeft hij aan. Ook Jan Mulder zag de aanvaller uitstekend invallen. "Voor mij moet Openda starten tegen Canada. Hij bracht verfrissend voetbal", klonk het bij VTM.

Of hij Roberto Martinez ook heeft weten overtuigen, moet komende woensdag blijken. Dan beginnen de Rode Duivels aan het WK met de partij tegen Canada.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie