Martinez kampt met vraagtekens: “Moeten dit vooral als wake-up call zien”

Martinez kampt met vraagtekens: “Moeten dit vooral als wake-up call zien”

18-11-2022 19:29
58

De Rode Duivels hebben geen goede generale repetitie voor het WK in Qatar achter de rug. Er werd in Koeweit met 2-1 verloren van Egypte. Bondscoach Roberto Martinez reageerde tegenover Het Laatste Nieuws.

Martinez zag geen gemotiveerde groep. En of er nog extra vraagtekens in het hoofd van Martínez geslopen zijn. “Mentaal waren we niet klaar voor deze match. In balbezit waren we niet goed, er was te weinig tempo, geen aanvallend evenwicht, de tweede bal was zelden voor ons. We waren gewoon de mindere van Egypte. Alsof veel van onze jongens vooral niet gekwetst wilden raken. Terwijl je bij Egypte zag dat zij deze match absoluut wilden winnen.”

Martines spreekt van een wake-upcall. “Onze ervaring moet nu de doorslag geven. Deze groep is al zes jaar lang samen, het is niet dat er plots helemaal niets meer staat. Daarom dat we deze match vooral als een wake-upcall moeten zien. Want ik weet heus dat we wel klaar zijn om straks een WK af te werken. Deze match was ook nuttig om enkele spelers broodnodige minuten te kunnen geven. In die zin was het een echte oefenmatch, eentje waar je heel wat uit kan leren.”