Pavard verrast: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging, maar op voorwaarde'

Pavard verrast: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging, maar op voorwaarde'

15-11-2022 17:27
2

Benjamin Pavard heeft Bayern München dinsdag flink laten schrikken. De Fransman heeft gezegd dat hij openstaat voor een nieuwe uitdaging, maar alleen als er een club komt waarbij hij als centrumverdediger mag fungeren.

"Ik speel nu al zeven jaar in Duitsland. Bij Bayern München heb ik alles gewonnen. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen, maar alleen als ik als centrumverdediger mag spelen", zegt Pavard tegenover La Gazzetta Dello Sport. 

Een overstap naar de Italiaanse Serie A sluit hij niet uit. "Olivier Giroud vertelt me er veel goede dingen over. Italië leeft 100% voor voetbal. Het is een magisch voetballand, zegt hij tegen mij. Ik zou het geweldig vinden om met hem te spelen. Giroud is een goede vriend. We gaan het zien."

Dat Pavard zo enthousiast is over Italië komt doordat zijn helden daar ook speelden. "Ik heb altijd opgekeken naar verdedigers als Paolo Maldini, Alessandro Nesta en Giorgio Chiellini", besluit hij. 

In de Bundesliga speelde Pavard tot nu toe dertien wedstrijden dit seizoen. Concurrent Noussair Mazraoui is echter aan de deur van trainer Julian Nagelsmann aan het kloppen en begint steeds meer vertrouwen te krijgen.