Gent lijkt lot van Custovic te bezegelen met ruime zege, D'Haene is de pineut

Gent lijkt lot van Custovic te bezegelen met ruime zege, D'Haene is de pineut

13-11-2022 22:48
41

KAA Gent heeft het bestuur van KV Kortrijk met huiswerk richting WK-onderbreking gestuurd. In het eigen Guldensporenstadion gingen De Kerels met de billen bloot: 0-4. Aangezien Adnan Custovic al op de wip zat, lijkt zijn situatie enkel problematischer geworden te zijn.

Voor aanvang van de partij was de druk op de KVK-coach al flink opgevoerd. Puntenverlies was vereist om toch nog met enig vertrouwen de heenronde af te sluiten. Die ambitie draaide echter uit op een fikse ontnuchtering. Na nog geen twintig minuten voelde Custovic de bui al hangen: Kristof D'Haene ging aan de zijlijn met zijn studs door op het onderbeen van Matisse Samoise en kreeg rechtstreeks rood. De aanvoerder leek zelf geschrokken door zijn actie. Dat Samoise niet veel later gekwetst naar de kant moest, rechtvaardigde de beslissing van Bert Put enkel.

Gent kreeg zo een flinke meevaller. In de openingsfase waren er nog geen al te grote kansen uit de lucht komen vallen. Invaller Alessio Castro-Montes besloot voor de vonk te zorgen. Na een puike actie vanop rechts zonderde hij Andrew Hjulsager alleen af in de zestien meter. De Deen trapte net na de bots kurkdroog in de rechterbovenhoek voor 0-1. Dan al gingen de kopjes bij KVK hangen. Een vijftal minuten voor rust zaten De Buffalo's pas helemaal op rozen. Jeugdproduct Ibrahim Salah pakte uit met een korte kapbeweging om het leer vervolgens enig mooi met links in de verste winkelhaak te plaatsen: 0-2. Het betekende meteen zijn eerste profdoelpunt uit zijn nog prille loopbaan.

Uitspelen
Door de omstandigheden beloofde het tweede bedrijf een maat voor niets te worden. Gek genoeg bracht de rotervaren Sven Kums daar even verandering in. De controleur ging te fel door bij zijn tackle en moest eveneens gaan douchen. Als gevolg kwam er even meer evenwicht in de partij, al bleef Kortrijk het moeilijk hebben om voor dreiging te zorgen. De thuisaanhang deed dat wel, helaas, door enkele rookbommen te gooien, wat gelukkig slechts tot een kort oponthoud leidde. Net toen Custovic ingreep met een dubbele wissel, ging het licht helemaal uit bij de thuisploeg. 

Op korte tijd verdubbelden Laurent Depoitre en alweer Salah nogmaals de score tot 0-4. Bij die eerste goal werkte Depoitre knap af met buitenkant voet, terwijl Castro-Montes nadien zijn tweede assist uitdeelde dankzij een splijtende voorzet. Vervolgens doofde de wedstrijd uit als een nachtkaars. Gent vat de WK-pauze zo aan met een duidelijk doel: vanaf eind december jagen op de Champions Play-Off. Drie punten scheiden Hein Vanhaezebrouck en co nog van het nummer vier, Club Brugge. Kortrijk blijft dan weer voorlaatste, met één puntje tegoed op rode lantaarn RFC Seraing. Of Custovic ook na de WK-finale nog op de rood-witte bank zit, is een vraag die de komende dagen beantwoord moet worden.