United neemt revanche na spectaculaire tweede helft tegen Villa zonder Dendoncker

11-11-2022 07:00 Laatste update: 12:31
1

Manchester United heeft op spectaculaire wijze revanche genomen voor de Premier League-nederlaag tegen Aston Villa. De ploeg van Erik ten Hag was donderdag in de League Cup wel te sterk voor de bezoekers uit Birmingham: 4-2.

United moest het zonder Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo (beiden ziek) en Antony (blessure) stellen. Bij de bezoekers zat Leander Dendoncker niet in de selectie. Ten Hag zag The Mancunians in de eerste helft controleren, maar grote kansen bleven uit. Heel enerverend was het daardoor niet op Old Trafford.

Dat veranderde meteen na rust. Ollie Watkins strafte zwak verdedigen van United genadeloos af en schoot Aston Villa op voorsprong. Het antwoord van de thuisploeg kwam razendsnel. Amper een minuut later rondde Anthony Martial af na een knappe aanval: 1-1. Het spel golfde op en neer, maar een halfuur voor tijd moest United weer in de achtervolging. Uit een voorzet van Ashley Young kopte Leon Bailey, waarna Diogo Dalot de bal in eigen doel werkte.

Daarmee dreigde het opnieuw mis te gaan na de 3-1 nederlaag van zondag op Villa Park. Ten Hag besloot dan ook hard in te grijpen. Van de Beek, Fred en Martial gingen naar de kant. Voor hen kwamen Alejandro Garnacho, Anthony Elanga en Christian Eriksen. Rashford trof vervolgens het zijnet, maar had niet veel later meer geluk. Hij was het meest alert in het strafschopgebied en bleef rustig: 2-2.

Na zich twee keer teruggeknokt te hebben van een achterstand drukte United ditmaal wel door. Doelman Robin Olsen gaf de bal zomaar weg, waarna Bruno Fernandes profiteerde. United, met Lisandro Martínez als late invaller, gooide het duel via Scott McTominay in het slot, na een heerlijke bal van Alejandro Garnacho: 4-2. United plaatst zich zodoende voor de achtste finales van het bekertoernooi.