Club Brugge haalt het van potig Patro na matige pot voetbal en verlengingen

09-11-2022 23:12 Laatste update: 10-11-2022 09:09
92

Club Brugge heeft er stevig voor moeten zwoegen, maar is er toch in geslaagd om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Pas na verlengingen slaagde het erin om met 0-2 te winnen van Patro Eisden.

Bij Club Brugge haalde Carl Hoefkens de anciens Dedryck Boyata en Hans Vanaken uit de basis en kregen onder andere Noa Lang en Antonio Nusa een kans om zich te tonen. Bij Patro kregen we met Tom Pietermaat en Wouter Corstjens ook heel wat jongens met ervaring op het hoogste niveau te zien.

Niet verrassend was het Club Brugge dat al vroeg de bal opeiste en op zoek ging naar een gaatje in de paarse defensie. Dat was echter moeilijk te vinden en kansen kregen we amper te zien. De beste kans was zelfs voor Patro, dat net zoals vele eersteklassers met een sterke Mignolet te maken kreeg.

Blauw-Zwart had het moeilijk tegen een stug Patro en raakte maar niet tot kansen. Na een half uur voetballen stond het aantal doelpogingen op één en bleef Patro ondanks de verdedigende instelling de gevaarlijkste ploeg. Tot de rust bleef het 0-0.

Club Brugge bleef ook in de tweede helft zoeken naar een doelpunt, maar bleef ook op een bijzonder traag tempo voetballen. Veel tikken, weinig tot geen kansen. Na een uur voetballen stond het nog steeds 0-0, al leek Patro het moeilijker te krijgen om alles te belopen.

De thuisploeg maakte het er ook iets potiger op en maakte enkele bijzonder zware fouten. Scheidsrechter Pirard gaf onbegrijpelijk geen rood na onder meer een elleboogstoot aan het adres van Brandon Mechele en ook een zware fout op Casper Nielsen werd slechts bestraft met geel. Simon Mignolet begreep er niets van en ging zijn beklag doen bij de ref van dienst.

De tijd begon te dringen en Club Brugge ging op zoek naar die ene belangrijke treffer. Dat kwam er niet. Bruce Sam, die eerder al rood verdiende na een elleboogstoot, kwam in het slot nog maar eens goed weg zonder kaart nadat hij Mechele bij het nekvel greep. In het slot hield Mignolet Club Brugge uiteindelijk nog recht en bleef het 0-0. Verlengingen.

Aanvallen bleef Club Brugge doen, kansen creëren niet. De bedrijvige Lang werd uiteindelijk wel beloond en wist net voor het einde van de eerste helft in de verlengingen te scoren na een mooie aanval tussen Larin, Vanaken en de Nederlander.

Patro gaf echter niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een bedrijvige Stijnen schreeuwde zijn jongens naar voren, maar zonder succes. Een doelpunt van Patro kregen we niet, maar wel van Club Brugge. Na een scherpe counter schonk Lang met zijn tweede Blauw-Zwart de zege: 0-2.